facebook

reklama

a reklama nem elsősorban napi, recens aktualitásokat tárgyal, hanem a reklámproduktumok különféle halmazait elemezgeti változó, sokszor igen szubjektív, alkalmanként szakmai, de legfőképp egyfajta antropológiai attitűdből. van benne némi reklámszakma, edukációs szándék, de leginkább kultur/vizuálantropológiai vetület, jórészt ökörködés és vállaltan (ál)tudományoskodó (új "tudományág", a reklámantropológia paradigmájával eljátszadozva) magyarázatok, és végletesen szubjektív megjegyzések formájában. fiúblogja, az adakta, a logóra kattintva érhető el. mindkét blog szülőhelye a boldog emlékezetű napielet.hu blogmagazin, béke poraira.

Címkék

absolut (2) afrika (1) aids (3) állat (1) ambient (2) amerika (1) angyal (5) art (1) bacardi (2) biztosító (1) bor (20) büdös (5) buenos aires (1) dinoszaurusz (1) dohányzás (1) dugó (1) dugóhúzó (2) egér (1) ejtőernyő (1) fing (2) foci (2) fog (1) freud (1) gitár (2) hitler (1) horror (1) isten (1) japán (1) jesszus (3) jézus (1) kéz (1) kocsma (4) koton (4) krampusz (3) kuba (1) kutya (1) láb (1) lichtenstein (1) madár (1) meleg (1) múzeum (5) (6) ördögűző (1) orosz (2) papok (1) pezsgő (3) picasso (1) pisi (2) politika (1) reklámantropológia (5) reklámegyezés (12) rum (5) skót (2) smirnoff (2) sör (38) sörnyitó (2) sport (3) szagos (5) száj (1) szex (6) szovjetúnió (1) tánc (1) telefon (1) temetés (4) tequlia (1) thai (1) van gogh (1) viszki (9) vodka (10) zene (1) zoo (5) Címkefelhő

pearl harbor 2.

 

viszkilógiai fejtegetéseink vége felé ejtsünk szót a világ azon egzotikus, az angolszász belterjességen kívül eső nációiról is, akik szintén bátorkodnak malátából és gabonából pálinkafélét párlani.
japántól sok jót kapott a világ, úgyis mint teaszertartás, szamurájkultúra, haiku, kalligráfia, fametszet, akutagava rjunoszuke, abe kobo, kuroszava stb. meg sok nem jót, mint pld szamurájkultúra (xx. sz!), pearl harbor, mandzsúria, kamikaze, hentai, manga, iskoláslányszex, bukkake, pikacsú, tamagocsi ésatöbbi.
h a japánban nagy kultusznak minősülő viszkifogyasztás (alkohollebontó enzim nélkül blablabla), noch dazu -gyártás és ezek kommunikációja melyik halmaz része, döntse el a nyájas.

 

(az utolsó filmecskében a kiváló japán showman, rendező és színész, kitano takeshi látható. és bár nem vagyok túl járatos a japán sóbizniszben, de ettől még el nem tudom dönteni, h most talál-e 1 kiskutyát, v épp sorsára hagyja... inkább az utóbbi valószínűsíthető. ez így nettó barbár cselekedet, de mi köze a viszkihez?)

hát kérem, ezek után van-e meglepődnivaló a zacskós tej, családi sör és tablettás bor hungarikumgyanús találmányainak házasításából született gazdaságos japán kannásviszkin?

reklama: kannás

 

ps. a japáni kulturkreis valódi arcáról tájékozodni vágyóknak a reklámmunkák helyett inkább ajánlom bence barátom kiváló blogját, direct from tokyo.

köszönet bencének a lényegi hiánypótlásért, ímhol tehát az áruló highlander esetei a viszkiszörppel:

viszki8                                                                                                      viszki10

Címkék: japán viszki

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklama.blog.hu/api/trackback/id/tr842633950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonakovacs 2011.02.03. 09:31:25

A japán viszkikultúra valóban érdekes. A legfontosabb jellemzője, hogy tipikusan nem tisztán vagy kevés vizzel, hanem egyfajta "viszkiszörp" szerüen fogyasztják, (mizuwari: 1 rész viszki, 4-5 rész viz + jég) erre módszerre szerintem a kannás viszki bőven megfelel. Vannak azért jó cuccok is itt, csak nagyon drágán (ca. 2X annyi mint egy ekvivalens Single Malt). De azt is higítják...

A Konoshikis hirdetéseket imádom, de fájóan hiányoznak a sorozatból a sean conerry-s suntory hirdetések, pedig azon egy nemzet horgadt fel (nem a japán). ime:
www.youtube.com/watch?v=kdg2v4veqlu&feature=related
www.youtube.com/watch?v=amnpkerivmi
süti beállítások módosítása