facebook

reklama

a reklama nem elsősorban napi, recens aktualitásokat tárgyal, hanem a reklámproduktumok különféle halmazait elemezgeti változó, sokszor igen szubjektív, alkalmanként szakmai, de legfőképp egyfajta antropológiai attitűdből. van benne némi reklámszakma, edukációs szándék, de leginkább kultur/vizuálantropológiai vetület, jórészt ökörködés és vállaltan (ál)tudományoskodó (új "tudományág", a reklámantropológia paradigmájával eljátszadozva) magyarázatok, és végletesen szubjektív megjegyzések formájában. fiúblogja, az adakta, a logóra kattintva érhető el. mindkét blog szülőhelye a boldog emlékezetű napielet.hu blogmagazin, béke poraira.

Címkék

absolut (2) afrika (1) aids (3) állat (1) ambient (2) amerika (1) angyal (5) art (1) bacardi (2) biztosító (1) bor (20) büdös (5) buenos aires (1) dinoszaurusz (1) dohányzás (1) dugó (1) dugóhúzó (2) egér (1) ejtőernyő (1) fing (2) foci (2) fog (1) freud (1) gitár (2) hitler (1) horror (1) isten (1) japán (1) jesszus (3) jézus (1) kéz (1) kocsma (4) koton (4) krampusz (3) kuba (1) kutya (1) láb (1) lichtenstein (1) madár (1) meleg (1) múzeum (5) (6) ördögűző (1) orosz (2) papok (1) pezsgő (3) picasso (1) pisi (2) politika (1) reklámantropológia (5) reklámegyezés (12) rum (5) skót (2) smirnoff (2) sör (38) sörnyitó (2) sport (3) szagos (5) száj (1) szex (6) szovjetúnió (1) tánc (1) telefon (1) temetés (4) tequlia (1) thai (1) van gogh (1) viszki (9) vodka (10) zene (1) zoo (5) Címkefelhő

ana allakvat ukvaz betár, doh nem nyeh nye

 

hogy a vodkánál van-e ősibb párlat, nem a mi tisztünk eldönteni, de hogy a viszki versenyre kelhet vele, bizonyos.
magát a lepárlás technikáját oly sok mindenhez hasonlóan kínából importáltuk, amolyan gesunkenes kulturgutként, valószínűleg még az ókorban. hogy hogyan jöttek rá, h gyakorlatilag bármilyen növényi eredetű, cukortartalmú anyagot jól megrothasztva, majd megfőzve, a lecsapódó gőzből remek tradicionális kábítószerhez jutunk, rejtély. meg - lévén, h a mongolid nagyrassz embereinek szervezete igencsak híján van az alkoholt lebontó enzimnek - minek, méginkább.
persze inkább örvendezzünk az emberi elme határtalan kíváncsiságából és a lélek bódulat utáni olthatatlan vágyából eredő fejleménynek, h az európai civilizáció gyakorlatilag egyidős a pálinkaivás remek szokásával. különösen jelentős e tényező az északi, a szőlőtőkét (és gyümölcsfát) már csak hírből ismerő régiókban.

e zord tájakon is szükség volt a mindennapi bódulatra, így valamit sürgősen tenni kellet. felfedezni pld, h különböző gabonaféléket erjesztve és desztillálva kiválóan működik a kínai találmány. s lett nekik keleten vodkájuk, nyugaton viszkijük (megjegyzendő, h etimológiailag is mindkét névnek köze van a vízhez, a vodka-vodacska párhuzam talán közismertebb, mint hogy a középkorban a skót malátapárlatot még aqua vitae - az élet vize (keltául "uisge beatha", ejtsd viszki kb.) néven emlegették).
(hogy mi mindenből képesek az emberek pálinkát főzni, h 1 kis örömhöz jussanak, hihetetlen. a legkülönösebb élmény talán a az izlandi snapsz, a brennivín. kb. annyira iható, mint az ármányosan fogyaszthatatlanná tett denaturált szesz, de hogy miből készítik, rejtély. kóstoltatás utáni munkahelyi gyorsszavazás eredménye: halból 60%, bálnazsírból 30%, vulkáni hamuból 10%. nem is lesz róla reklama.)
mindenestre bár viszki van sokféle (scotch, irish, amerikai (bourbon, tenessee), canadian és néhány meglepetés - ld jövő héten), ahogyan a vodka orosz, úgy skót a viszki.
skócia pedig a legkevésbé sem vidám hely:

 reklama: ghost2

 

reklama: ghost

reklama: kez

 reklama: to

 

a skótok meg mint általában a viharos történetű nációk, 1 kicsit mindent túl komolyan vesznek:

reklama: surf

 reklama: polo

 

a kelta népek által máig vehemensen gyűlölt angolszászoknak két dolgot feltétlen köszönhet a világ: a rossz skótvicceket és a remek angol humort. jelenetek a skót szőke és badár életéből:

(a viszki nevének jelentése gael nyelven: a csendesség völgye)

 

merlin nyelvének kivesztével (pedig mily szépen mondta az excaliburben: ana allakvat ukvaz betár, doh nem nyeh nye) pedig legalább a helyes angol kiejtésre figyeljünk, ha viszkit rendelünk:

 

 

vodka10                                                                                                  viszki2

 

 

Címkék: skót viszki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklama.blog.hu/api/trackback/id/tr262608143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása