facebook

reklama

a reklama nem elsősorban napi, recens aktualitásokat tárgyal, hanem a reklámproduktumok különféle halmazait elemezgeti változó, sokszor igen szubjektív, alkalmanként szakmai, de legfőképp egyfajta antropológiai attitűdből. van benne némi reklámszakma, edukációs szándék, de leginkább kultur/vizuálantropológiai vetület, jórészt ökörködés és vállaltan (ál)tudományoskodó (új "tudományág", a reklámantropológia paradigmájával eljátszadozva) magyarázatok, és végletesen szubjektív megjegyzések formájában. fiúblogja, az adakta, a logóra kattintva érhető el. mindkét blog szülőhelye a boldog emlékezetű napielet.hu blogmagazin, béke poraira.

Címkék

absolut (2) afrika (1) aids (3) állat (1) ambient (2) amerika (1) angyal (5) art (1) bacardi (2) biztosító (1) bor (20) büdös (5) buenos aires (1) dinoszaurusz (1) dohányzás (1) dugó (1) dugóhúzó (2) egér (1) ejtőernyő (1) fing (2) foci (2) fog (1) freud (1) gitár (2) hitler (1) horror (1) isten (1) japán (1) jesszus (3) jézus (1) kéz (1) kocsma (4) koton (4) krampusz (3) kuba (1) kutya (1) láb (1) lichtenstein (1) madár (1) meleg (1) múzeum (5) (6) ördögűző (1) orosz (2) papok (1) pezsgő (3) picasso (1) pisi (2) politika (1) reklámantropológia (5) reklámegyezés (12) rum (5) skót (2) smirnoff (2) sör (38) sörnyitó (2) sport (3) szagos (5) száj (1) szex (6) szovjetúnió (1) tánc (1) telefon (1) temetés (4) tequlia (1) thai (1) van gogh (1) viszki (9) vodka (10) zene (1) zoo (5) Címkefelhő

válasz 1.: született macsók

 

a múlt heti, bukott angyalokról szóló gonoszságainkat kompenzálandó, valamint a közeledő karácsonyra - melynek kötelező biedermeier alkatrésze a stille nacht mellett a kivágott fákon csillogó giccsangyalka - való tekintettel ehéten a menny obsitosainak, az angyaloknak a reklámokban viselt dolgairól lesz szó.
a menny lakói közül talán legjobban hasonlítanak ránk, hisz jönnek-mennek a két világ között, beszélnek, cselekszenek, személyiséggel, érzelmekkel, akarattal, öntudattal rendelkeznek, megtestesülvén pedig részt vesznek a halandók dolgaiban, így minden adva van a reklámokban való szerepléshez is.
a vallás által tematizált képzőművészeti alkotásokban leginkább röpködő puffóként v szárnyas macsóként ábrázoltatnak meglehetős közhelyességgel, és mint látni fogjuk nagyjából így van ez a tömegkulturális kommunikációs értelmezésekben is (pedig eredetüket tekintve nagyon is pogányok, a zsidó-keresztény hagyományba jobbára kívülről érkeztek). persze a mindent felforgató xx. sz. újrafogalmazta az angyalikonográfiát is, hogy csak két nagyszerű műre, kondor béla bukott angyalára és paul klee angelus novusára utaljunk. (ez utóbbi ihlette egyébként walter benjamin korszakos esszéjét is a történelem angyaláról.
a címben feltett kérdésre visszatérve, a velük foglakozó egyházi tudomány, az angelógia szerint ugyanakkor nincs is nekik semmilyen nemük. mindazonáltal ehelyütt és az alábbi példákon keresztül mi a zsidó hagyományra támaszkodva egyértelműen hímneműeknek definiáljuk mennyei mentorainkat, különösen, hogy gábriel arkangyalról - aki mint tudjuk szintén magyar - ezt már bizonyítani véltük.
szóval fiúk a drágák, és nincs könnyű dolguk a földön, még ha nem is túl szégyenlősek.

reklama: murfatlar

 

reklama: murfatlar2

 (a romániai reklámszakma évről évre besöpri a legjobb díjakat az ehhez hasonló merész és eredeti munkákkal. mellesleg a hirdetett bor is kiváló, bár legközelebb nagyváradon beszerezhető)

hát ha még azok is:

 

a kiskorú mutogatós bácsi szerepében rejlő többszörös anatómiai ellentmondás ízlésbeli kérdéseket is felvet. hacsak nem a klérus a célcsoport.

 

szegény földi asszonyok meg csak mossanak angyallelkű, játékos férfiúikra...

reklama: sarangyal

 

 

 

krampusz5                                                                                               angyal2

Címkék: angyal

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reklama.blog.hu/api/trackback/id/tr392523969

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: József Attila - EGY KISGYEREK SÍR 2011.03.13. 17:50:20

VIGYÉL ÁT, RÉVÉSZEMA sötét szoba sarkában zokogegy tehetetlen, guggoló gyerek.Sír, mint a cipő alatt a homok.Vergődik, mint a nehéz tengerek.Könnyes, miként északra nyíló völgy.Könnyes, mint könnyes a szem ürege.Könnyes, miként a kő alatt a föld.K...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása