facebook

reklama

a reklama nem elsősorban napi, recens aktualitásokat tárgyal, hanem a reklámproduktumok különféle halmazait elemezgeti változó, sokszor igen szubjektív, alkalmanként szakmai, de legfőképp egyfajta antropológiai attitűdből. van benne némi reklámszakma, edukációs szándék, de leginkább kultur/vizuálantropológiai vetület, jórészt ökörködés és vállaltan (ál)tudományoskodó (új "tudományág", a reklámantropológia paradigmájával eljátszadozva) magyarázatok, és végletesen szubjektív megjegyzések formájában. fiúblogja, az adakta, a logóra kattintva érhető el. mindkét blog szülőhelye a boldog emlékezetű napielet.hu blogmagazin, béke poraira.

Címkék

absolut (2) afrika (1) aids (3) állat (1) ambient (2) amerika (1) angyal (5) art (1) bacardi (2) biztosító (1) bor (20) büdös (5) buenos aires (1) dinoszaurusz (1) dohányzás (1) dugó (1) dugóhúzó (2) egér (1) ejtőernyő (1) fing (2) foci (2) fog (1) freud (1) gitár (2) hitler (1) horror (1) isten (1) japán (1) jesszus (3) jézus (1) kéz (1) kocsma (4) koton (4) krampusz (3) kuba (1) kutya (1) láb (1) lichtenstein (1) madár (1) meleg (1) múzeum (5) (6) ördögűző (1) orosz (2) papok (1) pezsgő (3) picasso (1) pisi (2) politika (1) reklámantropológia (5) reklámegyezés (12) rum (5) skót (2) smirnoff (2) sör (38) sörnyitó (2) sport (3) szagos (5) száj (1) szex (6) szovjetúnió (1) tánc (1) telefon (1) temetés (4) tequlia (1) thai (1) van gogh (1) viszki (9) vodka (10) zene (1) zoo (5) Címkefelhő

hogy az útszéli pléhkrisztus húzzon fel arra a rozsdás ...-ra (szlovák népi káromkodás, saját gyűjtés)

 

mint azt tegnap levezettük, j.ch. arca egy kétévezredes kommunikációs kampány kulcseleme. a figyelemfelkeltőnek szánt alcímben sugallt blaszfémia ellenére ezért 1 komoly és szép munkával kezdünk. szelfpromó a javából, nem véletlen kapta meg az európai art direktorok 2007-es nagydíját.

 

és ha már szelfpromó, merész és őszinte a finn evangélikus egyház megközelítése:

(mit szólna jézus ehhez a kampányhoz?)

reklama: evangelicalblack

 

reklama: evangelicalfemale

 

 

nem mi fedeztük fel persze, h jézus krisztus nem csak egy 2000 éves világmárka a képző- és filmművészetben számtalanszor megformált kampányarca, de univerzális szupersztáként ad el bármit a saját brandjén kívül is (és mennyivel olcsóbban, mint a beckham).

legtöbbször magasztos, az ún. keresztény értékekkel összefüggésbe hozható - emberi jogi, környezetvédelmi - célokhoz kérik együttműködését, sokszor meglehetőst közhelyesen:

 

reklama: ai

 

reklama: worldpress

 

persze rögtön más a helyzet, ha a kampány megrendelője egyenesen a mennyország inc.:

 

vagy csak egyszerűen kijelentik: ha nem is gyalog v szamárháton, de a názáreti ma biztos nem terepjáróval járna:

 

másrészt viszont elvállal mindent, ha más már nem jut a kreatív eszébe, v kevés a büdzsé 1 bulvárcelebhez.

erősen katolicizált társadalmakban felkentünk egyenesen ivócimborává válhat:

 

 (brazil vodkareklám) 

reklama: tekila

 (mexikói tekilareklám. felirat: igyál mértékkel húsvétkor. azér ezek szépek)

sportcipóben a mezítláb járó meg egyenesen centerhalffá válik:

 reklama: blackjesus

 

reklama: focisziv

 

reklama: cipo

(de tényleg, milyen cipő lehet a lábán? hogy ez mit reklámoz, fogalmam sincs. a képviselt brand bizonyos eurooko. megfejtéseket kérem a kommentbe)

a patkányirtás és a pokol angyalai krisztusbőrbe bújva pedig egészen szélsőséges ötleteléseknek tűnnek:

 

reklama: LAST-DINNER

 

reklama: harley

 (azér ez utóbbitól az artdirekció mívességét ne tagadjuk el)

na és ultima ratióként: hol jönne még jól egy megváltó, ha nem a reklámszakmában manapság?

 

reklama: mccann1

 

 

jesszus1                                                                                                  jesszus3

 

Címkék: jézus jesszus

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklama.blog.hu/api/trackback/id/tr272466043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2010.11.24. 11:51:21

Jó kis válogatás. nekem még mindig az utolsó a favorit. találsz pár jézuskás megjelenést nálam is: adrenalin.blog.hu/tags/j%C3%A9zus
süti beállítások módosítása